Bedrijfs vitaliteit

Bedrijfsvitaliteit

Heeft jouw bedrijf een hoog ziekteverzuim? Is de productiviteit niet wat het moet zijn? Hebben jouw werknemers steeds vaker fysieke en/of mentale klachten? Dan is een bedrijfsvitaliteitstraject hetgeen dat jouw bedrijf nodig heeft! Vitabizz By Magnitra is een compleet ontzorgend vitaliteitstraject met als doel: de vitaliteit van jouw bedrijf op een duurzame manier verbeteren.

Voorkomen is beter dan genezen

Zonder vitale medewerkers kan een bedrijf niet functioneren. Dit uit zich niet alleen in een hoog ziekteverzuim maar ook in bijvoorbeeld een lagere productiviteit, minder werkgeluk, spanningen op de werkvloer, fysieke en/of mentale klachten, hoge werkstress/druk en lagere motivatie. Als bedrijf wil je ervoor zorgen dat de vitaliteit van je werknemers zo hoog mogelijk is. Vitale werknemers betekent namelijk vaak minder kosten en een hogere omzet. Er word vrij lichtzinnig gedacht over de kosten van een langdurig zieke medewerker. Deze zijn namelijk ruim anderhalf keer hoger dan bedrijven denken.

Er wordt gerekend op ongeveer 143 euro per dag. In werkelijkheid is dit per zieke medewerker dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro. Ongeveer 71% van de bedrijven schat de verzuimkosten te laag in. Deze kosten kunnen sterk verminderen op het moment dat de vitaliteit verbetert.

Voordelen Vitabizz By Magnitra

Vitaliteit als totaalconcept

De vitaliteit van jouw werknemers regelen van A tot Z. Door een multidisciplinaire aanpak zorgen professionals ervoor dat jouw werknemers op zowel fysiek- als mentaal vlak lekker in hun vel zitten. Dit kan door een intensieve samenwerking van specialisten op het gebied van leefstijl, beweging, voeding, fysiotherapie, osteopathie, psychologie en podotherapie. Voor elk probleem hebben wij een oplossing.

Geen one size fits all, wel een persoonlijke analyse

Elke werknemer is anders en heeft dus ook andere behoeftes. Middels een uitgebreide pré intake wordt elke werknemer geanalyseerd, gevolgd door een persoonlijk advies. Door de optimale begeleiding krijgt elke werknemer zijn of haar eigen vitaliteitstraject en alleen de hulp die nodig is. Voordeel? Besparing van tijd én geld!

Écht van A naar B

Een gratis sportabonnement of een gratis gezondheidscheck zie je vaak. Zelfstandig en zonder begeleiding een vervolgtraject aangaan vergt een hoge mate van zelfdiscipline, niet iedereen heeft dat. Het bereiken van doelen word hierdoor vaak praktisch onmogelijk. Door actief met werknemers aan de slag te gaan, wordt een route uitgestippeld naar een einddoel. Door te monitoren kan er tijdens deze route snel geschakeld worden bij veranderingen of tegenvallers. Hierdoor worde resultaten behaald en doelen bereikt.

Individueel én groepsmatig werken

Tijdens het vitaliteitstraject werken wij zowel met het individu als ook teams van medewerkers. Het doel hiervan is om de werknemer op individueel gebied een vitale leefstijl te laten leven. Daarnaast komt het de werksfeer, productiviteit en druk op de werkvloer ten goede als men in diezelfde teams samenwerkt. Middels een werkboek die de werknemer bij de start van een vitaliteitstraject krijgt, worden elke week opdrachten gegeven die medewerkers alleen of in teams gaan uitvoeren. Resultaat hiervan is dat werknemers beter met elkaar samenwerken en meer begrip en respect tonen voor hun collega’s.

Wetenschappelijk bewezen

Werkwijze Magnitra

Voordat wij starten met het (voor)traject vind er eerst altijd een gesprek plaats met de werkgever en/of HR. Tijdens dit gesprek gaat het vooral over de huidige situatie binnen het bedrijf, de knelpunten met betrekking tot vitaliteit en de wensen voor de toekomst. Daarnaast leggen wij onze werkwijze uit en bespreken we de inhoud van een vitaliteitstraject. Na dit gesprek schrijven wij een op maat gemaakt vitaliteitstraject uit samen met de bijbehorende offerte.

In een tweede gesprek presenteren wij het vitaliteitstraject en bespreken we de offerte en eventuele andere vragen. Bij een akkoord bespreken we op welke momenten de verschillende activiteiten plaats gaan vinden. Daarnaast bespreken we het verdere verloop van het vitaliteitstraject zodat werkgever/HR geen omkijken heeft tijdens het vitaliteitstraject.