Voedings begeleiding

Voeding is samen met sport en beweging een belangrijk aspect voor het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl. Bij Magnitra lifestyle & coaching kun je daarom ook terecht voor voedingsbegeleiding.

VOEDINGSBEGLEIDING bij magnitra

We helpen je niet alleen bij verantwoord bewegen maar ook met het verkrijgen en behouden van een gezond voedingspatroon. Middels een coachtraject begeleiden we jou naar een gezond voedingspatroon die makkelijk vol te houden is. Wij werken niet met voorgeschreven voedingsschema’s. Wij geven jou de kennis en kunde die nodig is om na verloop van tijd zelfstandig een gezond voedingspatroon te kunnen hanteren. Onderwerpen zijn: gezonde voeding, wat zijn calorieën, wat zijn macro’s en hoe doe je bewust boodschappen.

Hoe wij zorgen dat jij ook een gezonde leefstijl krijgt

Leefstijlscan

Tijdens de coachgesprekken werken wij met een leefstijlscan. Middels 15 vragen maken we jouw verbeterpunten inzichtelijk. Punt voor punt werken wij aan duurzame verbeteringen.

Tips and tricks

Tijdens de coachgesprekken krijg je handvatten die het gemakkelijker maken nieuwe (gezonde) gewoontes toe te passen in je dagelijkse leven. We zorgen samen dat jij bewuster omgaat met valkuilen die een ongezonde leefstijl in stand houden.

Zelfreflectie

Elk coachgesprek starten we met een reflectiemoment. Ben je ergens tegenaan gelopen? Zijn er zaken niet helemaal gegaan zoals je had gewild? Of is alles prima gegaan? Door kritisch te kijken naar je eigen gedrag, creëren we een stuk bewustwording. Hierdoor is de kans op terugvallen in oude gewoontes kleiner.

Meten is weten

Tijdens een voedingstraject ga je merken dat je data moet verzamelen. Wat eet je? Hoeveel weeg je? Hoe vaak eet je? Hoeveel beweeg je? Al deze data kan jouw coach inzien zodat hij meteen kan ingrijpen indien nodig. Deze data gebruiken we ook tijdens de coachgesprekken. Hier zit vaak heel veel informatie in die we kunnen gebruiken in de weg naar een gezond voedingspatroon.